Naslovna Novo Glasnici istine komemorativnim skupom i memorijalnom utrkom odali počast Laslovčanima

Glasnici istine komemorativnim skupom i memorijalnom utrkom odali počast Laslovčanima

56
0

U povodu 29. obljetnice sjećanja na privremenu okupaciju Laslova u organizaciji UDVDR klub Laslovo, u utorak 24. studenog 2020. godine, održana je 2. memorijalna utrka od umjetničke instalacije Crveni fićo u Osijeku do Spomen obilježja u Laslovu – mjesta održavanja Komemorativnog skupa.

Uz logističku pratnju Mate Bubaša predsjednika HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednika Odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije memorijalnu utrku trčali su: Josip Čes, Elvir Rakipović i Robert Kasumović iz Osijeka, Zlatko Romanović i Vedran Kovačić iz Antunovca, dopredsjednik UHBL PTSP VPŽ Siniša Kanis iz Našica, te Pavo Tutenov predsjednik udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine” iz Slatine.

Po dolasku na ciljno odredište u Laslovo dočekani su od sudionika Komemorativnog skupa predvođenih predsjednikom UDVDR klub Laslovo Stjepanom Deže i dopredsjednikom Ladislavom Ferenc, te zapovjednikom obrane Laslova Ladislavom Kočiš.

Ove godine zbog pandemije COVID-19 i epidemioloških mjera smanjen je broj sudionika memorijalne utrke kao i samih sudionika Komemorativnom skupa na kome je između ostalih nazočio i ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Laslovo – slavonsko mjesto koje je u Domovinskom ratu 152 dana odoljevalo napadima agresora sve do 24.11.1991. godine, i koje su branili složno i hrabro Hrvati i Mađari kao i pripadnici Internacionalnog voda pristiglih iz nekoliko zemalja.

Pavo Tutenov

(56)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: