Naslovna Novo Glanici istine organizirali i trčali 8. memorijalni maraton Čavoglave – Knin

Glanici istine organizirali i trčali 8. memorijalni maraton Čavoglave – Knin

60
0

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO “Oluja”, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” pod pokroviteljstvom ministarstva hrvatskih branitelja po osmi puta je organizirala memorijalni maraton Čavoglave – Knin.

Uz članove udruge “Glasnici istine”: Gorana Drakslera, Maria Kovača, Roberta Knapića i predsjednika udruge Pavu Tutenova, na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji “Glasnika istine” iz Maraton kluba Marjan iz Splita: Klara Pavičić, Suzana Kasap, Jakov Teklić, te Pjera i Marin Šušnjar.

Uz njih sudjelovali su još i Srečko Zaplatić iz Gornje Gračenice, član udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” te Dragan Romić iz Briševa kod Zadra.

Logistička podrška maratoncima bili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” Martin Bišćan i Mato Bubaš koji su od 02. – 04. kolovoza izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim redovima su bili i dva “Glasnika istine” predsjednik i dopredsjednik: Tutenov i Kovač.

Pozdravne riječi na samom startu svim sudionicima uputili su predsjednik “Glasnika istine” Pavo Tutenov, te Mato Bubaš predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik odbora za branitelje VPŽ, a stotinjak metara nakon starta sudionici memorijalnog maratona zastali su ispred kuće Marka Perkovića Thompsona, kako bi skupnom fotografijom poslali poruku podrške Marku i njegovoj obitelji u što skorijem ozdravljenju sina Ante Mihaela.

Na ciljnom odredištu u Kninu, na gradskom trgu ispred Spomen obilježja sudionike ovog memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 27. obljetnice VRO “Oluja”, a maratonce su dočekali: Špiro Janović, Državni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja, Ilija Nikolić  dogradonačelnik grada Slatine, te Siniša Knežević načelnik policijske uprave Virovitičko-podravske županije.

Zajedničkim paljenjem svijeće ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO “Oluja” ističući kako je ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

Državni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović uz osobno divljenje za ovakvim pothvatom na iznimno visokim temperaturama čestitao je sudionicima 8. memorijalnog maratona Čavoglave – Knin te i nadalje obećao podršku ministarstva hrvatskih branitelja u aktivnostima “Glasnika istine”.

“Glasnici istine” zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ovoga memorijalnog maratona počevši od saborske zastupnice Vesne Bedeković koja nije zbog obveza mogla dočekati na ciljnom odredištu, ali je zato iskazala podršku u zajedničkom druženju prije i poslije memorijalnog maratona u Kninu.

Glasnici istine upućuju i zahvalnost Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe “VBR”, dogradonačelniku grada Slatine Iliji Nikoliću, načelniku MUP PU VPŽ Siniši Kneževiću, te obitelji Medved iz Kozica, Daliboru, Ivani i Matijasu kao i dugogodišnjem prijatelju “Glasnika istine” Siniši Medvedu iz Zemunika Donjeg, koji su ih srdačno dočekali u Kninu.

Pavo Tutenov
Foto: Mario Kovač i Martin Bišćan

(60)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr