Naslovna Novo Ekipe Mladost 127, Veni Vidi Vici i No limit iz VPŽ putuju na Državnu završnicu u Rijeku

Ekipe Mladost 127, Veni Vidi Vici i No limit iz VPŽ putuju na Državnu završnicu u Rijeku

41
0

Trijumf mladih nogometašica i nogometaša iz VPŽ na regionalnoj završnici

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Daruvaru je odigrana regionalna završnica. Coca-Cola Cup 2024. započeo je u siječnju, a više od 140 turnira odigrano je u Hrvatskoj do početka lipnja. Sudionici u godištima 2006. i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađi u ženskoj i muškoj konkurenciji i ove su se sezone kroz kvalifikacijske turnire borili za prolaz na veliku Državnu završnicu koja će se održati u Rijeci. Na nogometnim terenima okupile su se najbolje ekipe Bjelovarsko-bilogorske, Korpivničko-križevačke i Virovitičko-podravkse županije. Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Djevojke su se u kategoriji U-16 kroz kvalifikacijske, županijske i regionalne turnire natjecati za titulu državnih prvakinja, a slavila je ekipa No limit (Virovitičko-podravska županija).
Coca – Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sudjelovanje na svim razinama potpuno je besplatno.
Ekipe U- 16 odigrale su napete utakmice, a uz lijepe poteze nogometaši su se istakli i fair playom, a plasman u Rijeku izborila je ekipa Veni Vidi Vici (Virovitičko-podravska županija).
Put na Državnu završnicu u Rijeku zaslužila je i najbolja ekipa U-18 Mladost 127 iz Virovitičko-podravske županije.

U Rijeci će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.
Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Zero Waste održan je u svim županijama u Hrvatskoj, a na 30 edukativno-sportski evenata sudjelovalo je 35.000 djece. Stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada djeca primjenjuju na svim Coca-Cola Cup turnirima.

Finalne utakmice Coca-Cola Cupa na rasporedu su 30. srpnja, a moći će se pratiti i live prijenosi na Sport klub kanalima.

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 110.000 djece i mladih.

Matea Kekez

(41)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr