Naslovna Grad Edukacija o održivom razvoju u Industrijsko obrtničkoj školi Slatina

Edukacija o održivom razvoju u Industrijsko obrtničkoj školi Slatina

59
0

223 učenika sudjelovalo u edukaciji o održivom razvoju

U sklopu projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ i u suradnji s Udrugom „O.A.ZA. – Održiva Alternativa Zajednici“ iz Zagreba održano je 17 radionica iz područja održivog razvoja na kojima je sudjelovalo 223 učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Radionice su organizirane pod pokroviteljstvom Volonterskog centra Zagreb koji je i nositelj navedenog projekta.

Teorijske radionice i edukacija o održivom razvoju pod nazivom „Naučimo razvrstati otpad“ i „Kompostiranje“ provedene su u razdoblju od 28. travnja do 7. svibnja 2021. god. u svim razrednim odjelima Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a provela ih je koordinatorica projekta Svjetlana Dupan. Na radionicama su učenici naučili razliku između otpada i smeća, podjelu otpada prema mjestu nastanka, kako razvrstati pojedine vrste otpada, razloge i načine recikliranja, kako pravilno pretvoriti organski otpad u kompost te koja se vrsta organskog otpada može odlagati u kompost, a koja ne.

Praktični dio uređivanja školskog vrta s prenamjenom i recikliranjem starih odbačenih predmeta osmislila je i realizirala voditeljica školskog vrta Ružica Pekar s učenicima 3. razreda zanimanja kuhar, 1. razreda zanimanja konobar i stolar, 3. razreda zanimanja frizer i 2. razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije. Ispred školske zgrade stvorili su cvjetnu oazu u samom centru grada, pravi gradski urbani vrt u kojemu svi učenici škole rado provode školske odmore i slobodno vrijeme nakon završetka nastave.

Svjetlana Dupan

(59)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: