Naslovna Grad DV Zeko: Hrvatski olimpijski dan

DV Zeko: Hrvatski olimpijski dan

41
0

Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine 10. rujna. Premda naše odgojne skupine svakodnevno potiču aktivnosti kretanja, 11. rujna stavili smo poseban naglasak na sportske aktivnosti i olimpijske vrijednosti.

U bijelim majicama skupine Oblačići, Leptirići, Jabučice, Ježići, Ivančice, Bubamare, Ribe i Točkice ispunile su veliko igralište vrtića te ga iskoristile su za zajedničko bavljenje sportom i tjelesnim aktivnostima. Odgojiteljice su međusobno surađivale u planiranju aktivnosti i natjecateljskih igara između skupina te tako dodatno pobudile duh sportskog zajedništva kod djece. Suradnja se ostvarila i s roditeljima, pa nam se tako pridružio i tata iz skupine Bubamare. Budući da je po stuci kineziolog, prenio je svoje znanje i podršku Bubamarama, Ježićima i Ivančicama.

Djeca su se okušala u nošenju loptica u žlici, kretanju između prepreka, igrama s loptom, štafeti, igri balonima, a najviše navijanja donijele su utakmice nogometa za djevojčice i dječake. Kraj natjecateljskih igara obilježen je podjelom prigodnih medalja. Kroz različite aktivnosti potaknut je interdisciplinarni pristup učenju i razvoju djece, pa su tako osim sportskih aktivnosti djeca imala mogućnost sudjelovanja u izradi olimpijskih simbola, razgovoru i pričama o olimpijadi i značenju simbola, simboličkim igrama, glazbenom izražavanju.

Tako je nekoliko dana u vrtiću bilo posvećeno promicanju olimpijskih načela mira, tolerancije, poštene igre, zajedništva i prijateljstva.

Više fotografija pogledajte ovdje…

(41)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr