Naslovna Grad Dom za Horvatove

Dom za Horvatove

187
0

Jučer, 03. svibnja, snimanjem za Hrvatsku televiziju i Plavu TV i predajom ključeva kuće završena je prva faza humanitarne akcije Dom za Horvatove koja je službeno počela 14. ožujka 2022. U mjesec i pol dana 234 privatnih osoba i pravnih subjekata iz cijele Hrvatske i inozemstava uplatili su 119.106,58 HRK. Svim donatorima u ime obitelji Horvat velika hvala na plemenitom srcu za potrebite i povjerenju u HCK Crveni križ Slatina koji je bio nositelj ove akcije.

Uplatom prodavateljima kuće Goranu i Hibi Lacković, kojima zahvaljujemo na strpljenju i dobrohotnosti isplaćena je razlika do 15.000 Eura. Na računu je ostalo 14.398,85 HRK koji su ostali za plaćanje drugih planiranih troškova. Akcija traje do 11. lipnja i novci se mogu i dalje uplaćivati jer je potrebno uložiti novac u renoviranje kuće, priključak na vodu i kupovinu bijele tehnike.

Roditelji Adrijana i Stjepan Horvat i njihova maloljetna djeca Lara, Dino, Ena i Mia koji su do sada živjeli u trošnoj kućici bez tekuće vode u 6 km udaljenom selu Noskovci san je postao java. Presretni su jer su ušli u vlasništvo kuće u 200 m od centra općinskog mjesta Čađavica koje ima svu potrebnu infrastrukturu za kvalitetan život. Osim ambulante, osnovne škole do 8. razreda, boljih prometnih veza, maloj Miji posebna je radost dječji vrtić kojeg je već posjetila i redovito pohađanje kojeg s nestrpljenjem iščekuje.

Načelnik općine Mirko Rončević također je sretan jer je Čađavica obogaćena za 6 mladih osoba pred kojima je budućnost koju će i općinske vlasti i dobronamjerni sumještani pomoći kreirati svojim doprinosom.

Nadamo se da će i majci Adrijani ovaj veliki pozitivni šok pomoći da uspješno uz pomoć medicine prebrodi svoju opaku bolest. Ova akcija pokazala je da ljudi u Hrvatskoj i inozemstvu mogu pokazati veliku dobrotu i solidarnost za prave stvari, pa bi ovim primjerom mogle krenuti i druga mjesta u Hrvatskoj jer je praznih i useljivih kuća za povoljnu cijenu napretek, a obitelji koji žive u velikim socijalnim potrebama, nažalost previše.

Zahvaljujemo svim medijima koji su nas pratili u provođenju ove akcije : Plava TV, video novinar HTV-a Leo Škrinjarić, Radio Slatina, ICV, Glas Slavonije, portali Slatina.net i Domovina.net.

Vladimir Jelenčić

(187)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr