Naslovna Novo dm će s više od 800.000 kuna podržati projekte koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

dm će s više od 800.000 kuna podržati projekte koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

127
0

U ponedjeljak, 11. srpnja 2022. godine, dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima je i projekt „Dud lista gdje teče rijeka čista“ Udruge za razvoj lokalne zajednice RAST iz Voćina koja, akcijom čišćenja rijeke Voćinke i obnovom parka Dudnjak novim sadnicama duda, želi svojim sumještanima ponuditi novi prostor za druženje i rekreaciju.

RAST-ove volonterske akcije popratit će i radionice te izrada edukativnih materijala čiji je cilj upoznati lokalno stanovništvo o povijesti i važnosti parka, ali i važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada kako bi se sačuvala prirodna blaga ovoga kraja.

„dm je postao ponosan partner organizacija, ustanova, udruga, parkova prirode i proizvođača čije su nas ideje inspirirale i probudile dodatnu vjeru u zelenu budućnost sviju nas. Naš prvi korak prema stvaranju te budućnosti bit će da građanima 17 hrvatskih gradova i naselja omogućimo da otkriju prednosti održivog načina života te da uvide da, kada je u pitanju zaštita okoliša, ne postoje male i velike ideje. Uime dm-a zahvaljujem novim partnerima na povjerenju koje su nam ukazali, a svima koji su se prijavili na naš natječaj što su nam pomogli potvrditi kako Hrvatskoj ne nedostaje zelenih ideja“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici https://jednizadrugezajedno.hr

(127)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr