Naslovna Novo Digitalna poljoprivreda u fokusu transformacije poljoprivredne zajednice

Digitalna poljoprivreda u fokusu transformacije poljoprivredne zajednice

37
0

Na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu 08. prosinca 2021. godine, održat će se treće izdanje konferencije “Digitalna poljoprivreda” pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Konferencija ima 4 tematska sklopa:

  1. Što očekuje Hrvatsku u digitalnoj poljoprivredi,
  2. Hrvatska i digitalna poljoprivreda – javni i privatni sektor,
  3. Međunarodni primjeri iz prakse na području digitalne poljoprivrede
  4. Akademska zajednica, studenti i digitalna poljoprivreda.

Konferenciju će otvoriti i na njoj govoriti ministrica poljoprivrede, gospođa mr. sc. Marija Vučković, a programski se u hibridnom obliku očekuje 9 domaćih predavača i 9 stranih predavača te panel na kojemu će sudjelovati studenti.

“Transformacija, ali i opstanak poljoprivredne zajednice ovisi o digitalnim rješenjima koja već danas učinkovito pružaju potporu poljoprivrednicima u boljoj učinkovitosti i efikasnosti upravljanja. Pametna sela predstavljaju novi koncept, a za sve to potrebno je educirati i informirati se kako bi hrvatska poljoprivreda bila konkurentnija u budućnosti. Zato je tu konferencija Digitalna poljoprivreda koja bez kotizacije pruža mogućnost sudionicima da saznaju o mogućnostima i rješenjima s kojima se danas susrećemo na domaćem i međunarodnom tržištu. Isto tako čuti će se i o strateškim smjernicama Ministarstva poljoprivrede.” izjavio je predsjednik organizacijskog odbora treće po redu konferencije Digitalna poljoprivreda – Danijel Koletić.

Suorganizator ove konferencije je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji će se obratiti veleposlanici Republike Austrije, Republike Italije i Češke Republike iz čijih zemalja dolaze međunarodni predavači.

Prijave su u tijeku na službenim web stranicama https://inspiriramo-poljoprivredu.com

(37)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr