Naslovna Grad Dan planeta Zemlje u DV Suncokret obilježen zeleno i rascvjetano

Dan planeta Zemlje u DV Suncokret obilježen zeleno i rascvjetano

66
0

Dan planeta Zemlje mališani u Dječjem vrtiću Suncokret u Slatini i u Područnom odjelu Mikleuš obilježili su zelenim i rascvjetanim aktivnostima.

U vrtiću u Slatini edukaciju o pravilnom odvajanju otpada djeci su održale djelatnice Slatina Kom-a Dubravka Repić i Lara Nenadović. Kako štedjeti vodu, kako i zašto sadimo cvijeće, smijemo li bacati smeće u okoliš, kako pravilno odvajati otpad, koja je razlika između otpada i smeća, što je kompostiranje a što recikliranje – sve su to mališani iz ovoga vrtića već znali, a razgovor s djelatnicama Slatina Kom-a i praktična radionica nakon toga potvrdili su da ekološki odgoj djece od najmlađe dobi i te kako ima svoj smisao i razlog.

Nakon edukacije djeca su s ravnateljicom Snježanom Dupan-Lovrić na Trgu sv. Josipa u Slatini podijelila 50-ak cvjetnih sadnica koje su im donirali Cvjećarnica Maja i OPG Mira Kološ. Ova akcija pod nazivom “Darujemo cvijet za ljepši svijet” postala je tradicionalna i njome najmlađi građani daju svoj mali ali značajni doprinos uljepšavanju svog grada. Uljepšali su mali „Suncokreti“ i okoliš svog vrtića radnom akcijom i sadnjom cvijeća o kojemu će brinuti tijekom cijele godine.

U vrtiću u Mikleušu djecu je posjetio načelnik Robert Grabar koji im je darovao prigodne spremnike za razvrstavanje otpada. Spremnicima su djeca bila više nego oduševljena a načelniku su se zahvalili pjesmom, recitacijom i obećanjem da će brinuti o prirodi i čuvati svoj okoliš i cijeli planet Zemlju.

Više fotografija pogledajte ovdje…

(66)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr