Naslovna Grad Dan grada Slatine u Gradskoj knjižnici i čitaonici

Dan grada Slatine u Gradskoj knjižnici i čitaonici

64
0

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina se, kao i sve ostale ustanove, priprema za obilježavanje Dana grada! Započeli smo radionicom “SLavimo” koja je okupila veselo društvo djece i tinejdžera.

U prvom dijelu radionice podsjetili smo se povijesti našega grada. Pregledali smo fotografije i videozapise koji prikazuju kako je Slatina izgledala u prošlosti. Stariji sudionici radionice prepoznali su neke dijelove grada i uočili veliku razliku od današnjeg izgleda. Zajednički smo ponovili (a s nekima naučili) zašto je 1. rujna važan datum za Slatinu.

Nakon povratka u sadašnjost, izvadili smo boje za tkaninu i uposlili maštu! Svaki je sudionik osmislio vlastiti natpis, ukras ili slogan te isti naslikao na majicu bijele boje. Djeca su otisnula razne oblike i nazive na majice, tako da smo dobili natpise poput “Slatina u srcu”, “U Slatini su svi strašni”, “Moja Slatina” i slične.
Uz bijele majice, boje su pronašle i poneku platnenu torbu, ali najlakše su ipak obojale prstiće naših sudionika.

Zahvaljujemo djeci, tinejdžerima, roditeljima, djelatnicama Knjižnice i svima onima koji su pomogli u organizaciji i pripremi ove slavljeničke radionice!
Ukrašene majice bit će izložene i prezentirane 31. kolovoza tijekom programa za Dan grada u 13 sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Slatina gdje će se, također, moći vidjeti mala izložba ostalih radova ljetnih radionica.

Približavanjem novoj nastavnoj godini, približavamo se i kraju ljetnog ciklusa radionica. Mladi korisnici Knjižnice imat će priliku sudjelovati na još samo nekoliko ljetnih radionica, a onda se Knjižnica okreće reviziji cjelokupnog fonda i pripremama za jesen.

Ljeto u Knjižnici 2021.g. pružilo je mnogo druženja s djecom, mladima, ali i odraslima. Sretni smo i zahvalni na potpori i posjećenosti, a posebno tijekom radionice “SLavimo” kojom smo se zajednički pripremili za Dan našega grada!

Više fotografija pogledajte ovdje…

Martina Hamaček

(64)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr