Naslovna Grad Čitaonica u gradskoj knjižnici od danas počinje sa radom

Čitaonica u gradskoj knjižnici od danas počinje sa radom

122
0

Poštovani korisnici Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, sukladno preporuci Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske u sklopu postupne normalizacije rada u knjižnici, rad Gradske knjižnice i čitaonice Slatine organiziran je prema preporukama epidemiologa.

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. Knjižnica započinje rad i u čitaonici.

Omogućuje se zadržavanje i rad korisnika u okviru prostornih uvjeta socijalnog distanciranja i higijenskih mjera koje su propisane (obvezno dezinficirati ruku na ulazu u knjižnicu).
Za rad u čitaonici potrebno je nositi masku za lice, a preporučeno je nošenje zaštitnih rukavica.

Zbog ograničenosti slobodnog prostora za korisnike na privremenoj lokaciji na kojoj knjižnica trenutno djeluje, Vatrogasna zajednica Grada Slatine, Ante Kovačića 2, ograničen je i broj mjesta za čitaonicu, a imajući u vidu mjere socijalnog distanciranja preporuka je da se rezervira mjesto i građa za rad u čitaonici. Maksimalno se po jednoj osobi u jednom danu može koristiti 5 jedinica građe u čitaonici.

Korisnici čitaonice moraju ostaviti svoje kontakt podatke kod knjižničara.

Kako bi usluga bila brza i sigurna molimo korisnike da dođu s pripremljenim popisima građe koju žele posuditi ili napraviti rezervaciju knjiga na:

Za uslugu pretraživanja korisnicima je dostupan naš online katalog – Knjiga na mreži.

Iz knjižnice se može posuditi 2 jedinice knjižne građe na rok od 15 dana. Za svu knjižničnu građu posuđenu u 2020. ne naplaćuje se zakasnina do 01. lipnja 2020.

Čitaonica do daljnjeg neće biti otvorena za dnevni tisak jer se može koristiti samo građa koja je bila u karanteni najmanje 24 sata.

Obnova članstva ili novo učlanjenje u knjižnicu trenutno je po popularnoj cijeni, zbog ograničenih uvjeta rada na privremenoj lokaciji knjižnice:

  • Pojedinačno članstvo: 30,00 kn
  • Obiteljsko članstvo: 50,00 kn.

Članstvo vrijedi 12 mjeseci od dana upisa u knjižnicu.

Za svu posuđenu građu iz Knjižnice u 2020. godini zakasnina se ne naplaćuje do 01. lipnja 2020.

Radno vrijeme Gradske knjižnice i čitaonice Slatina:

  • Ponedjeljak, srijeda, petak: 08:00 – 15:00 sati
  • Utorak, četvrtak: 12:00 – 19:00 sati

Hvala Vam na razumijevanju i strpljenju , pravila su nužna kako bismo zaštitili sebe i druge.

Vaša Gradska knjižnica i čitaonica Slatina!

 

(122)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr