Naslovna Novo Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata

Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata

30
0

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, danas je izabrana za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu. Socijalisti su druga grupa po veličini i broje 146 zastupnika.

– Jako sam zahvalna svim kolegicama i kolegama koji su prepoznali moj rad i ponovno mi ukazali povjerenje i za drugu polovicu mandata. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji ima predstavnicu u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu – kazala je Borzan.

Potpredsjednici grupa imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se tajnim glasanjem svih zastupnika grupe.

– Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. Moj prioritet je i dalje borba protiv nejednakosti te zaštita radnika, potrošača, pacijenata i manjinskih skupina – izjavila je Borzan.

(30)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr