Naslovna Grad Alkoholizirani vozači prouzročili 4 prometne nesreće u samo nekoliko dana

Alkoholizirani vozači prouzročili 4 prometne nesreće u samo nekoliko dana

91
0

U prva četiri dana ovoga tjedna na području Policijske uprave virovitičko – podravske su evidentirane 4 prometne nesreće, od kojih su 4 uzrokovali vozači osobnih automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola u prilično visokim koncentracijama, dok je četvrtu, u ponedjeljak u Gornjem Bazju, uzrokovao 42-godišnji vozač osobnog automobila koji je prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok mu je Rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od 2 godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, upravljajući neregistriranim vozilom, ne koristeći sigurnosni pojas, bez propisane zimske opreme na vozilu na zimskoj dionici ceste i pod vidnim utjecajem alkohola, no zbog zdravstvenih razloga nije izvršeno alkotestiranje alkometrom, nego naknadno izuzimanje krvi i urina zbog testiranja na utjecaj alkohola u organizmu.

Utjecaj alkohola od 2.45 g/kg je utvrđen kod 31-godišnjeg vozača koji je uzrokovao udar u parkirano vozilo u srijedu oko 17 sati na parkiralištu u Pitomači, koncentracija alkohola u organizmu od 1.47 g/kg je utvrđena u četvrtak kod 63-godišnjeg vozača koji je nepoštivanjem prednosti prolaska uzrokovao sudar vozila iz suprotnih smjerova u Cabuni u 13.15 sati, dok je 60-godišnja vozačica sa koncentracijom alkohola u organizmu od 1.61 g/kg nepropisnim kretanjem kolnikom uzrokovala sudar vozila iz suprotnih smjerova u četvrtak oko 16.15 sati u Gradini.

Zbog ovako povećane problematike uzrokovanja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, a u cilju podizanja na višu razinu, policijski službenici će tijekom predstojećeg vikenda, ali i tijekom prosinca vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, no i prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, te svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Isto tako, tijekom sljedećeg tjedna, od 06. do 12. prosinca 2021. godine će, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, na području cijele policijske uprave biti vršen pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droge.

Ove godine je u prometnim nesrećama na području naše županije smrtno stradalo 7 sudionika u prometu, od kojih 4 u prometnim nesrećama koje su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. Kako bi se spriječilo događanje ovakvih prometnih nesreća i problematika alkohola u prometu upućuju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, obzirom na vremenske uvjete i doba godine brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

PU Virovitičko-podravska

(91)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr