Naslovna Grad 30 godina vjernosti

30 godina vjernosti

294
0

Ulazimo u 30-tu godinu vjernosti humanitarne udruge Fraternite Catalogne Croatie iz grada Perpignana na jugu Francuske koja svojom solidarnošću skrbi za potrebite našeg slavonskog, posebice slatinskog kraja. Osnovao ju je našijenac Ivica Perković, rodom iz Orahovice sa suprugom Carmen i njihove prijateljica Josett Roig koja je naučila i razumije hrvatski jezik radi toga.

U početku su to bile klasične donacije humanitarne pomoći za više gradova na bojišnici tijekom Domovinskog rata od Osijek do Petrinje i Siska. Poslije su se „specijalizirali“ za slatinski kraj, pa i Bosansku Posavinu, i prije 10-tak godina i za orahovačko područje.

Sada su to uglavnom donacije rabljenih medicinskih kreveta i drugih pomagala za teško pokretne i nepokretne osobe. Više od 20 godina Crveni križ u Slatini posuđuje na korištenje svake godine od 50-70 kreveta potrebitima na širem slatinskom području, pa i šire.

Koliko su ove donacije neprocjenjive i nasušne govori podatak da smo jučer nakon istovara na terenu podijelili 5 kreveta koje su bolesnici nestrpljivo čekali.

Velika hvala našim donatorima i prijateljima.

Vladimir Jelenčić

(294)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr