Naslovna Novo 2. Memorijalni ultramaraton “Glasnici istine za Vukovar”

2. Memorijalni ultramaraton “Glasnici istine za Vukovar”

111
0

U povodu sjećanja na žrtvu Vukovara udruga maratonaca VPŽ “Glasnici istine” organizirala je 2. Memorijalni ultramaraton “Glasnici istine za Vukovar”
istrčavši od Virovitice do Vukovara.

Zbog novo nastale situacije sa pandemijom Covid 19 Glasnici istine nisu bili u mogućnosti organizirati masovniji Memorijalni ultramaraton te su ga trčala samo petorica Glasnika istine: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Robert Knapić, Božidar Smokrović i Robert Poljanac naizmjenično se mijenjajući u trčanju na svakih 5 km kojima je logistika bila Ivana Novak.

Sa samog starta u Virovitici u utorak 17.11.2020. u 21.00 sat, Glasnike istine ispratili su Virovitički rekreativci – prijatelji koji bi zasigurno sudjelovali u ovom ultramaratonu da su okolnosti drugačije.

Sa Glasnicima istine posljednjih 32 km trčao je legendarni hrvatski ultramaratonac Osječanin Elvir Rakipović. Na ciljno odredište Glasnici istine stigli su 18.11. u 14:00 sati.

Veliku pomoć u organizaciji ovog memorijalnog ultramaratona pružio je Nacionalni sindikat MUP-a RH predvođen Nikolom Kajkićem koji je dao podršku i potporu osiguravši putem podružnice Nacionalnog sindikata Virovitičko podravske županije i Dražena Perkovića predsjednika podružnice svu potrebitu okrjepu.

Velika pomoć svojim Glasnicima bio je i Nenad Pelengić koji je pomogao iz Njemačke te simbolično u znak potpore i podrške i Glasnicima i Vukovaru istrčao u svom mjestu 30 km.

Svojom sportskom žrtvom Glasnici istine su pokazali da nisu i neće zaboraviti Vukovar.

Pavo Tutenov

(111)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: