Naslovna Novo 15. memorijalni maraton Četekovac – Voćin

15. memorijalni maraton Četekovac – Voćin

132
0

U povodu 30. obljetnice oslobođenja brdskog dijela slatinskog kraja, Hrvatski časnički zbor gradski odbor Slatina, već tradicionalno je organizirao motorizirano –pješačku hodnju pravcem borbenog djelovanja postrojbi 136. slatinske brigade, a u sklopu koje je organiziran 15. memorijalni maraton od Četekovca do Voćina u dužini od 17 kilometara.

Prije samog starta, predsjednik udruge maratonaca VPŽ  “Glasnici istine” Pavo Tutenov uručio je zahvalnicu Josipu Butorcu iz Četekovca, za dugogodišnju pomoć u organizaciju i u čijem domu sudionici ovoga maratona se okupljaju i gdje ih Josip Butorac uvijek srdačno dočekuje od prvog organiziranog memorijanog maratona.

Ispred Spomen obilježja u Četekovcu paljenjem svijeće počast nevinim žrtvama srbočetničkog masakra 04.rujna 1991. godine odali su svi sudionici ovoga maratona kao i predsjednik Općinskog vijeća općine Mikleuš Miroslav Lazar te Robert Grabar načelnik općine Mikleuš koji je pozdravnim riječima uputio riječi pozdrava svim sudionicima te čijim je simboličnim znakom za start započeo memorijalni maraton.

Po dolasku na ciljno odredište u Voćin sudionike maratona dočekali su članovi Hrvatskog časničkog zbora Gradskog odbora Slatina na čelu sa Vladom Međumurcom predsjednikom istog te Josipom Černijem zapovjednikom 136. slatinske brigade, župnik vlč. Ivan Ereiz, članovi UDVDR ogranak Voćin predvođeni predsjednikom i dopredsjednikomm ogranka Darkom Božičkovićem i Ivicom Đuzelom.

Dočekom u Voćinu svoju podršku maratoncima a dakako i časničkom zboru iskazali su i general Mirko Horvatin ratni zapovjednik specijalne policije “Barun” te kao i uvijek Mato Bubaš predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za branitelje VPŽ koji su u jednom dijelu bili i logistika maratoncima.

Zajedničkim polaganjem vijenca i simboličnim paljenjem svijeća odana je počast nevinim žrtvama Voćina.

Molitvu u spomen na 47 civilnih žrtava predvodio je vlč. Ivan Ereiz.

Po završetku, prigodne zahvalnice svim sudionicima memorijalnog maratona uručili su Vlado Međumurac predsjednih HČZ GO Slatina, Josip Černi ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, Martin Starčević zapovjednik 2. bataljuna 136. brigade te Pavo Tutenov predsjednik udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine”.

Na maratonu su sudjelovali članovi udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Mario Kovač, Darko Dolovski, Robert Knapić, Zlatko Milošević i Goran Draksler.

Članovi udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” Igor Vuković, Lidija Trdišević, Srečko Zaplatić, Franjo Prohaska, Ranko Vučur, Marijan Cindrić, Velimir Turina i Alen Čaušević.

Iz Osijeka Robert Kasumović, Ivica Lenard iz Josipovca te Zlatko Romanović iz Antunovca, Virovitičani Daniel Relić i Željko Lukačević, te Antonia i Goran Drljić iz Čemernice.

Memorijalni maraton Četekovac – Voćin ne bi bio isti bez sudjelovanja na njemu Duška Štrbca legendarnog hrvatskog ultramaratonca iz Zagreba i počasnog člana udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine”koji je i ove godine kao i svih prijašnjih došao i dolazio iz Zagreba bez obzira na vremenske (ne)uvjete.

Posebnost ovogodišnjeg memorijalnog maratona je i sudjelovanje 5-godišnjeg Jakova Knapića iz Slatine, nećaka Roberta Knapića – Glasnik istine.

Jakov je tako najmlađi sudionik svih dosadašnjih memorijalnih maratona Četekovac – Voćin.

Jakov je svoj posao logistike te trčanja na startu i u cilju odradio profesionalno za što je od strane organizatora i nagrađen te pozivnica Jakovu stoji i za sudjelovanje i nagodinu.

Logistička podrška bili su: Ivana Novak, Josip Butorac te Miroslav Milovuković iz Orahovice predsjednik UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije i stalni sudionik memorijalnog maratona od samog začetka istog.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Mario Kovač i Alen Čaušević

(132)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: