Naslovna Grad 113 učenika sudjelovalo u edukaciji „Model nenasilne komunikacije“

113 učenika sudjelovalo u edukaciji „Model nenasilne komunikacije“

58
0

U razdoblju od 01. do 08. ožujka 2021. god. u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina medijatorica Suzana Fugaj iz Hrvatske udruge za mirenje (HUM) iz Zagreba održala je 5 online orijentacijskih radionica u trajanju od 90 minuta o nenasilnoj komunikaciji pod nazivom „Model nenasilne komunikacije“.

Na interaktivnim radionicama koje su održane preko Zoom aplikacije učenici su razvijali komunikacijske kompetencije, naučili što je empatija, a što asertivnost, osvijestiti važnost i osobnu sposobnost aktivnog slušanja i naučili strukturirati Ja-poruku. Korištene su različite metode rada kao što su interaktivni rad, predavanje, radionica, individualni i grupni rad.

Sadržaj radionice temeljio se na pronalaženju odgovora na sljedeće pitanja: Koliko mogu pozitivno misliti o sebi i drugima, svijetu; osjećati/prihvatiti vlastitu vrijednost i vrijednosti drugih? Mogu li to izreći bez agresivnosti? Mogu li slušati pažljivo bez predrasuda? Mogu li raditi s drugima za druge?

Učenici iz 6 razrednih odjela, ukupno njih 113, svladali su osnovne vještine koje su ključne za zadovoljavajuće međuljudske odnose kao što su: aktivno slušanje, asertivno izražavanje, konstruktivno rješavanje problema, rješavanje sukoba.

Radionice su provedene u suradnji s profesoricom hrvatskoga jezika Nedom Mađarac, vjeroučiteljem Tomislavom Pečekom i pedagoginjom Ljubicom Subotić Pofuk u 3. razredu konobara, 2. razredu kuhara, mehaničara poljoprivredne mehanizacije i CNC operatera, 2. razredu prodavača, 2. razredu automehaničara i frizera,1. razredu konobara i stolara i 1. razredu vodoinstalatera, automehaničara i elektroinstalatera.

Radionice su organizirane pod pokroviteljstvom Volonterskog centra Zagreb, u sklopu projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ . Koordinatorica projekta Svjetlana Dupan provela je u sklopu istog projekta i edukaciju svih učenika škole o volonterstvu i volontiranju pod nazivom „Biti volonter – Razvoj volonterske zajednice“.

Svjetlana Dupan

(58)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: