Naslovna Novo Zimizelen – novi singl “Zamisli”

Zimizelen – novi singl “Zamisli”

45
0

Zaboravljena glazbena ideja oživljena nakon 10 godina

Zimizelen odgađa dolazak proljeća novim singlom „Zamisli“. Maglovit i pomalo ritualan ugođaj upotpunjen poetičnim mislima dodatno obogaćuje smioni aranžman, sve jasnije ocrtavajući siluetu novog albuma koji ćemo imati prilike slušati već ove godine.

Geneza pjesme „Zamisli” vodi nas deset godina u prošlost, u nikad ostvarenu glazbenu ideju iz doba Heroine, a zahvaljujući potpuno novom aranžmanu i tekstu „Zamisli” nas vodi na vlastito emotivno putovanje.

Glazbu potpisuju Zimizelen i Von Malik, a na tekstu i aranžmanu radio je Zimizelen samostalno. Za produkciju, miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara, a za video animaciju pobrinula se Dea Jagić.

Singl „Zamisli“ objavljen je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na YouTube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Zagrebački glazbenik Vinko Ergotić otprije je ostavio traga na alternativnoj sceni kroz bendove Heroina i Nellcote, a kao Zimizelen svoj pjesnički izričaj na materinjem jeziku usklađuje s bogatim instrumentalima u maniri suvremenog folk bluesa. Publici se predstavio krajem 2020. godine debi singlom „Fantastično”, a prošlu godinu je obilježio suradnjom s Mary May kroz singl „Likovi bez lica” i pjesmama „Nosi je” i „Izgubljeno”, koje je predstavio kroz live session iz Charlijeve kućice. Također, u sklopu Začarane Močvare i prvog izdanja Bambi open air festivala uživo je izveo materijale s nadolazećeg albuma, koji ćemo moći slušati vrlo skoro.

ZIMIZELEN – “ZAMISLI”:

Zimizelen je izvođač Dostave Zvuka.

FB: facebook.com/zimizelen
IG: instagram.com/zimizelen

dostavazvuka.hr

(45)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr