Naslovna Grad Vretenci obilježili Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Vretenci obilježili Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

63
0

Udruga Vretenac, Slatina je kroz cijeli mjesec svibanj održala mnoštvo aktivnosti povodom obilježavanja najvažnijeg dana za njene članove – Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.

Tim povodom, 16. svibanj 2022. godine, članovi Udruge Vretenac, Slatina imali su čast biti gosti frizerskog salona „Flavije“ u Slatini, te je salon u popodnevnim satima radio samo za njih. Zaposlenici frizerskog salona “Flavije” uređivali su frizure Vretencima, koji su time bili oduševljeni, te su se zbilja POSEBNO i lijepo osjećali povodom ovoga dana.

Slijedeća aktivnost održala se 26. svibanj 2022. godine, kada su Udrugu Vretenac, Slatina posjetili članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice.

Aktivnosti su započele radionicom pod nazivom „Smijeh i pokret“ pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić, sa kojom su se Jaglaci i Vretenci kroz pokret pokušali razgibati i razbuditi te pripremiti za daljnje izazove.

Udruga Vretenac brojnim aktivnostima obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćamaA, ubrzo je uslijedio izazov na slijedećoj radionici „Znanje i otkrivanje“ s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman koja je pripremila kviz znanja i nakon toga potragu u kojoj su članovi pomoću karte našli slova i spojili ih u cjelinu: SEKVOJA!

Kako bi se nakon ovih silnih aktivnih zadataka malo odmorili, potrudio se volonter Udruge Vretenac, Slatina; Patrik Karaman, bacc.fizioterapije sa kojim su se Vretenci i Jaglaci putem vježbi disanja relaksirali i opustili.

Za kraj obilježavanja ovog najvažnijeg dana u godini za Udrugu Vretenac, u sklopu najnovijeg broja Slatinskog petka (svibanj 2022.) čitatelji će moći obojati sliku „vretenca“ čiju je polovicu obojao član Udruge Vretenac, a druga polovica je ostavljena prazna kako bi je mogli obojati svi zainteresirani građani, te tako finaliziranu poslati na adresu Udruge Vretenac, Slatina.

Najuspješni rad Vretenci će nagraditi tako što će sretnog dobitnika ugostiti u Udruzi i počastiti druženjem s Vretencima.

(63)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr