Naslovna Novo VPŽ ima predstavnike na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

VPŽ ima predstavnike na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

51
0

Split je domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih od 4. do 9. kolovoza. Djeca iz cijele Hrvatske u Splitu će sudjelovati u finalima u 6 sportova te će se boriti za prolaz na Međunarodnu završnicu. U Splitu će se se igrati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, šah, HP turnir u tenisu, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci. Više od 1000 djece u Splitu će se imati priliku družiti sa svojim vršnjacima, kupati te sudjelovati u natjecanjima organiziranim na profesionalnom nivou.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su za djecu i mlade besplatna na svim razinama.

Virovitičko-podravska županija ima svoje predstavnike na Državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu i to u stolnom tenisu, Coca-cola Cupu, Kinder Joy turniru u uličnoj košarci I šahu.

Matija Žeravica, Mihael Iličić, Lucija Kovačević, Iva Marošević i Tamara Kovačević u Splitu će se natjecati u šahu. ŽKK Virovitica branit će boje svoje županije u ženksoj konkurenciji Kinder Joy turnira u košarci.

Stolnotenisači iz Virovitice, Teo Lorenzo Radović, Teo Štiks, Karlo Kovač i Petra Lovrenc, te Patricia Ivanić Nina Vorovac iz Pitomače zaigrat će na turniru u Splitu.

Coca-Cola Cup najveći je malongometni turnir u Europi, koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine održan je u više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

NK Virovitica predstavljat će Virovitičko-podravsku županiju u Coca-Cola Cupu u muškoj kategoriji 2005. godište i mlađi te u ženskoj kategoriji 2007. godište i mlađe.

Sudionici će do Splita putovati HŽ putničkim prijevozom, u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim I drugim aktivnostima.

Prvi dio Državne završnice organiziran je u Rijeci, gdje su se djeca imala priliku natjecati u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, odbojci na pijesku te MIS turniru u odbojci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama će sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.

Matea Kekez
https://igremladih.com

(51)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr