Naslovna Novo Virovitičanka uplatila 400.000 kn prevarantu

Virovitičanka uplatila 400.000 kn prevarantu

259
0

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske, postupali su po kaznenoj prijavi oštećene 49-godišnjakinje iz Virovitice protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalna prijevara. Oštećena 49-godišnjakinja u razdoblju od 02.05.2018. do 11.11.2020. godine putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem ishodovanja kredita, te ukoliko uplati određenu svotu novca, što je i učinila, u navedenom razdoblju nepoznatoj osobi uplatila novčani iznos veći od 400.000,00 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 28-godišnjak sa područja PU vukovarsko-srijemske kreirao stranicu na društvenoj mreži na kojoj je lažno obećavao davanje kredita pod povoljnim uvjetima.

Upozorenje građanima:

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama i društvenim mrežama objavljuju razni oglasi brze realizacije kredita, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne oglase, te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi i sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 ili u najbližu Policijsku postaju.

PU Virovitičko-podravska

(259)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr