Naslovna Novo Veliki sportsko-edukativni event održan u Virovitici

Veliki sportsko-edukativni event održan u Virovitici

59
0

Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Virovitičko-podravskoj županiji u Virovitici. Djeca i mladi s područja Virovitice sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.
Svoje najmlađe sugrađane bodrili su Marijo Klement, zamjenik župana, Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice županije i Tihomir Majstorović, tajnik Sportske zajednice Virovitice i Ivica Tomljanović, ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

”Sretni smo što smo upravo u Virovitici započeli našu 26. sezonu u Virovitičko-podravskoj županiji. Ove godine planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga” izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su Katja Vranej, Jerko Tomljanović, Igor Kozlinger i Tea Đakić koji su dobili i zaslužene diplome.

Coca-Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste – Budi dio Igre – Čuvajmo naš planet.

U sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

  1. Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.
  2. Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.
  3. Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.
  4. Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Tijekom prošlogodišnjih Igara, Coca-Cola u Hrvatskoj je provodila inicijativu prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život u sklopu koje su sudionici Plazma Sportskih igara mladih na odgovarajući način zbrinuli 16.425 boca u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: igremladih.hr

(59)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr