Naslovna Novo U Osijeku je u subotu održan 19. Osječki Ferivi polumaraton.

U Osijeku je u subotu održan 19. Osječki Ferivi polumaraton.

44
0

Nastupilo je oko 1.300 sudionika koji su, osim iz raznih dijelova Hrvatske, dolazili i iz susjednih zemalja te tako potvrdili da je riječ o najvećoj i najmasovnijoj utrci na području Slavonije i Baranje.

Uz glavnu utrku od 21 kilometra, sudionici su otrčali i utrku građana pod nazivom „Jel’ trčiš, lega?“ na 5 kilometara te štafetu 3×7 kilometara.

Uz podosta trkača sa područja Virovitičko-podravske županije sudjelovali su i članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” koji sudjeluju na gotovo svim memorijalnim maratonima posvećenim sjećanjima na Domovinski rat diljem Hrvatske a ovoga puta pokazali su svoje mogućnosti te ostvarili zavidne rezultate.

Na polumaratonu i utrci od 21.1 km sudjelovali su:

  • Goran Draksler koji je sa vremenom 1.39.53 bio 12-ti u kategoriji M-50
  • Mario Kovač s vremenom 1.51.,30   bio je 21. u istoj kategoriji
  • Zlatko Milošević s vremenom 2.06.48 ostvario  je 3. vrijeme u kategoriji M-70 okitivši se brončanom medaljom.

Na utrci od 5 km natjecao se nakon dugo vremena i predsjednik udruge Pavo Tutenov nastupivši predstavljajući HVIDR-a Virovitičko-podravsku te sa rezultatom 23.08 min zauzeo 49. mjesto od 260 sudionika i 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji M-55.

Uz Tutenova na utrci na 5 km za Glasnike istine nastupili su i Tea Pelengić, David Tot, te Mateo Pelengić koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji mlađi juniori kao i Tea Rončević koja je bila treća među juniorkama.

Uz Glasnike istine kao i uvijek odlične rezultate u utrci na 5 km ostvarili su članice i članovi AK Slatina te slatinski rekreativci u polumaratonu među kojima se Stevo Vurdelja okitio brončanom medaljom u svojoj kategoriji M-65 na polumaratonskoj utrci.

Glasnici istine i ovoga puta imali su jaku logističku podršku među navijačima, članicama i članovima udruge koji se nisu natjecali.

Pavo Tutenov
Foto: Glasnici istine i Miša Nicinger

(44)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: