Naslovna Novo Slatinčani predvode asanaciju bunara u Banovini

Slatinčani predvode asanaciju bunara u Banovini

84
0

Slatinski stručnjaci za asanaciju bunara udarna su snaga Hrvatskog Crvenog križa na Banovini. Nakon potresa krajem prošle godine većina bunara na Banovini je napukla, voda se zamutila i nije više za piće.

U protekla dva tjedna dva tima Crvenog križa Slatina provela su na Banovini 9 dana i očistili 36 bunara, ne ulazeći u njih jer je previše opasno.

Momčad je pojačana sa šefom Icom i Darkom iz HCK. Jakim crpkama izbačena je sva zamućena voda, mačkom su izvađeni svi predmeti koji su se dali zakačiti, a kantama mulj koliko ga se moglo zagrabiti. Kasnije je bačen Izosan za sanitaciju i dezinfekciju vode.

Čišćeni su bunari u okolici Petrinje i Gline. Momci su spavali u vojarni u Petrinji. Naše udarnike Josipa Šimića i Zlatka Horvata iz prvog tima, te Zlatka Borovca i Tihomira Horvatina posjetio je izvršni predsjednik HCK Robert Markt, te ih ohrabrio i pohvalio.

Sredinom travnja bit će novi seminar za asanatore bunara u Petrinji u kojem će naši momci biti instruktori za praktični rad.

Vladimir Jelenčić, 29.03.2021

(84)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr