Naslovna Grad Slatinčani iz logike dominantni u Slavoniji i Baranji

Slatinčani iz logike dominantni u Slavoniji i Baranji

94
0

Na regionalno (međužupanijsko) natjecanje iz logike u kategoriji nematematičkih škola iz svih pet slavonskih županija kvalificirali su se učenici iz samo dvije škole: Srednje škole Marka Marulića Slatina – 21 učenik, te Ekonomske i upravne škole Osijek – dvije učenice. Natjecanje je održano u Osijeku 01. ožujka 2022. godine.

Nažalost, koliko je zanimanje za logiku u 50-tak srednjih škola (gimnazija) u iz većih gradova u Slavoniji i Baranji, vidljivo je iz navedenog, jer su se prijavili učenici samo iz dvije škole u kojima se provode gimnazijski programi.

Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina postigli su izvrsne rezultate. Učenica Elena Bićanić bila je prva, Ivona Bosec – druga, Noa Fazekaš – treći, Luka Šabić – četvrti, a Jana Macinger – peta. Šesto mjesto podijelile su Ema Čapo, Ana Čurić i Tamara Zdelar, dok je sedmi bio Max Pavlica. Osmo mjesto podijelili su Anamarija Bilavčić, Ivan Haničar i Niko Rastija, a deveto Leon Despotović, Lea Jagarinec, Ramona Mikolić i Karla Vasiljević. Deseti su bili Sven Oužecky i Jan Šarko, dvanaesti Venio Rulj, dok su trinaesti bili Marko Bogojević i Luka Ivanac.

Na natjecanju iz filozofije Lorena Boronjek bila je osma, a Antonija Šimić sedamnaesta. Mentor svim učenicama i učenicima je profesor Zorislav Jelenčić. Dio učenika je nakon natjecanja posjetio izložbu “Mrtva priroda iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti”.

Vladimir Jelenčić

(94)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr