Naslovna Novo Skotni Vrag & Sfumato u Vintage Industrialu

Skotni Vrag & Sfumato u Vintage Industrialu

30
0

Još jedan „MALI PETAK” približit će nam vikend, a za dobar provod u četvrtak, 2. lipnja, u Vintage Industrialu pobrinut će se Skotni Vrag promocijom istoimenog debi albuma i Sfumato koji će nastupiti kao podrška i predstaviti presjek diskografije.

Četveročlani psihodelični rock bend Skotni Vrag koncertno će predstaviti istoimenim debi album „Skotni Vrag”, objavljenim za Dostavu Zvuka. Poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije, pa čak i jazza, Skotni Vrag prezentira svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz, čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje.

Kroz jedanaest pjesama na hrvatskom jeziku otkriva se slojevitost u prenošenju poruke, što bend postiže stapanjem progresivnih melodija i spretnih verbalnih dosjetki. Prijašnji najavni singlovi „Budimpešta” i „Zadovoljština” samo su odškrinuli vrata glazbenog teatra apsurda, kritike i začuđenosti koju propovijeda Skotni Vrag.

Zagrebački bend Sfumato dio je kolektiva JeboTon i u većinskoj mjeri kroz DIY pristup već više od pola desetljeća obogaćuje domaću alternativnu scenu. Ovaj instrumentalni funky-jazz-fusion-power trio u diskografiji broji hvaljeni debitantski album „Walhali” (2018) i nedavno objavljeni „Knauf” (2022).

ULAZNICE: Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 40 kuna, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 45 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u Dirty Old Shop (Tratinska 18) na prodajnim mjestima Entrio i online.

Program „MALI PETAK” je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

FB event: facebook.com/events/985263238807759

dostavazvuka.hr

(30)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr