Naslovna Novo Prvijenac modernog spoja elektronike i Live instrumenata

Prvijenac modernog spoja elektronike i Live instrumenata

46
0

delapse “OMENS”

Na izmaku kobne i nepredvidive 2020. konačno smo dobili najprikladniji soundtrack – debi album OMENS zagrebačkog producenta delapse (Leonard Klaić) hvata se u koštac s dva oprečna glazbena svijeta, onim bendovskim s live instrumentima i mračnijom klupskom elektronikom izvlačeći pritom na površinu melankoličnu atmosferu kao iskren odraz vremena i emocija koje trenutno proživljavamo.

Umjesto bijega od trenutne stvarnosti gdje svjedočimo kataklizmi glazbene industrije kakvu smo poznavali, delapse prigrljuje mračniji, rastrgani, distopijski zvuk koji na momente uvjerljivo drži poveznice s filmskom i ambijentalnom glazbom, čak više stvorenom za samostalno slušanje kod kuće nego u klupskom okruženju.

01. Omen, Pt. 1
02. Thunder (ft. Domagoj Šimek)
03. About
04. Starry Eyes (ft. Mary May)
05. Burst (ft. Under Nihilo)
06. Places
07. Evidence (ft. Nenad Gajić)
08. Omen, Pt. 2

Prvijenac OMENS izdan za diskografa Dostava Zvuka broji osam pjesama od kojih nekoliko sadrži gostovanja kolega sa scene – snažnih rock vokala Domagoja Šimeka i Nenada Gajića iz She Loves Pablo, unikatnog mladog producenta Under Nihilo i izražajne kantautorice Mary May. Potonju suradnju na singlu „Starry Eyes“ glazbeni kritičari proglasili su „veličanstvenom“ i “estetikom bola u glazbi” dodajući delapseu i laskave usporedbe s Portisheadom i elektroničkim eksperimentima Thoma Yorka.

„delapse je krenuo kao posljedica mog istraživanja u slobodno vrijeme, studijskog igranja zvukovima i proučavanja stilova glazbe kojima se do tad nisam bavio. Oduvijek me fascinirala elektronička glazba, ali ne zbog plesne komponente, nego neograničenih potencijala pri stvaranju zvukova. To je u mojoj glavi kombinacija elektronike, ljubavi koju imam prema filmskoj i atmosferičnoj glazbi, noise i skoro apstraktnim sound design formama, uz dozu žestine i glasnoće kojom sam oduvijek volio biti okružen. Nakon prvog EP izdanja koje je u principu bilo stilska vježba i ispipavanje terena, ovaj album dosta vjerno prikazuje tu kombinaciju i rađen je bez očekivanja i želje da se ikome svidi, jednostavno sam radio album kakav bih ja htio slušati.“ – otkriva Leonard koji potpisuje glazbu, snimanje, produkciju i miks albuma.

Za mastering je zaslužan hvaljeni producent Filip Motovunski (FM Mastering), dok je vizualni identitet djelo nagrađivanog art studija Mireldy. Album je dostupan na Bandcampu izvođača, Youtube kanalu Dostave Zvuka i na svim streaming servisima.

Leonard Klaić producent je mlađe generacije koji je radio na mnogobrojnim izdanjima She Loves Pablo, zatim za Mašinko, Killed A Fox, Malady Lane, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Lovely Quinces, Pase, Portman i druge. Aktivno svira bubnjeve u She Loves Pablo i Lovely Quinces bendu. Kao delapse je prije objave prvijenca 2017. izdao EP “BRICKED”.

Facebook: facebook.com/delapsemusic

“delapse” je izvođač Dostave Zvuka.

Iva Zrnčić

 

(46)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: