Naslovna Novo Prometovanje u jesenskim vremenskim uvjetima

Prometovanje u jesenskim vremenskim uvjetima

40
0

Nastupanje jesenskih vremenskih uvjeta, zahladnjenje s jutarnjim temperaturama oko nule, magla i mraz značajno utječu na uvjete prometovanja cestama, pa se vozači upućuju na povećani oprez prilikom sudjelovanja u prometu na cestama i prilagođavanje brzine kretanja novonastalim uvjetima prometovanja na kliskim kolnicima i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Proteklih nekoliko tjedana su vozači već trebali pripremiti svoja vozila za zimske uvjete na cestama postavljanjem zimske opreme koja podrazumijeva zimske gume na sva 4 kotača ili ljetne gume sa lancima za snijeg u vozilu pripremljenim za postavljanje.

Vozači traktora i poljoprivrednih strojeva se upozoravaju na zakonsku odredbu prema kojoj su prije uključivanja u promet na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom nakon obavljanja poljoprivrednih radova obavezni ukloniti blato sa kotača, a eventualno nanesenu zemlju na prometnicu odmah ukloniti kako ne bi predstavljala opasnost za druge vozače. Nepoštivanje ove odredbe kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 1.000 kn.

Vozači bicikla se podsjećaju da su se dužni prilagoditi produljenju noćnih uvjeta prometovanja i prilikom sudjelovanja u prometu u noćnim uvjetima, svitanje i sumrak, kao i u uvjetima smanjene vidljivosti obavezno imati upaljena svjetla na biciklu i čiste reflektirajuće di jelove bicikla, te koristiti reflektirajuće dijelove odjeće ili reflektirajuće prsluke.

Pješaci se također upućuju na korištenje svjetlije odjeće i podsjećaju na obavezu korištenja reflektirajućih dijelova odjeće ili reflektirajuće prsluke prilikom kretanja kolnikom u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti.

PU Virovitičko-podravska

(40)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr