Naslovna Kultura Odgođeno – Predstavljanje knjige “Sto lica oporbenog psa”

Odgođeno – Predstavljanje knjige “Sto lica oporbenog psa”

124
0

Odgođeno za danas planirano predstavljanje knjige „Sto lica oporbenog psa“. Iako su organizatori promocije knjige „Sto lica oporbenog psa“ strepili od vremenskih uvjeta, promocija će, na žalost, ipak morati biti odgođena za jesen. Razlog je iznenadna bolest promotorice (ništa preozbiljno, ne brinite!), zbog koje nije u mogućnosti danas putovati za Slatinu. Autor se zajedno s promotorima ovim putem ispričava svima koji su namjeravali na promociju doći, uz obećanje kako će jesenska promocija biti još bolja! 

 

U sklopu manifestacije „Ljeto u kinu 2020“, u petak, 24. srpnja 2020. u 20:00 na ljetnoj pozornici ispred zgrade kina održat će se promocija zbirke kratkih priča Olivera Jukića „Sto lica oporbenog psa“. U slučaju lošeg vremena – predstavljanje knjige se seli u kino dvoranu…

Promociju će moderirati Sanja Vučković, voditeljica Centra za kreativno pisanje, Zagreb. Uz autora, zbirku će promovirati i urednik Miroslav Mićanović, pjesnik, prozaik, kritičar, pisac… ovogodišnji laureat naše najuglednije pjesničke nagrade, Goranova vijenca.

Prema Mićanovićevim riječima „autor u kronološkom i logičnom slaganju prošloga i sadašnjega neprekidno čitatelju izmiče sigurno tlo, spaja naizgled nespojivo i upravo je zbog toga svaka njegova priča vesela i nevesela, ponovljiva i neponovljiva, tragična, podjednako… Svojom su cjelovitošću i potpunošću priče o djetinjstvu i odrastanju, politici i ratu, intimnom i javnom, zaokupljene životnim sudbinama svojih protagonista, koji nerijetko, ne sluteći ili nevoljko, postaju stvarni i simbolični uzorci povijesnog trenutka.”

Zbirka se sastoji od 12 priča, a nakon naslovne preostale su raspoređene u dva poglavlja: prvih šest nosi zajednički naslov „Optimalna gorčina“, a sljedećih pet „Crveno i crno“.

Osim tiskanog izdanja, bit će promovirano i audio-izdanje ove zbirke kratkih priča, koje je pročitao virovitički glumac, višestruko nagrađivani Draško Zidar.

(124)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: