Naslovna Novo Političari donose odluke koje nitko ne sprovodi

Političari donose odluke koje nitko ne sprovodi

146
0

Njemačka uvela nove mjere koje nitko ne može kontrolirati

Od danas svi koji ulaze u Njemačku – dakle i svi turistički povratnici – moraju ili imati potvrdu o cijepljenju odnosno preležanoj koroni, ili moraju predočiti aktualan negativan test. No ozbiljne kontrole su nemoguće.

Od 01. kolovoza sve osobe starije od 12 godina koji se vraćaju u Njemačku moraju predočiti dokaze o negativnom testu, cijepljenju ili oporavku nakon preležane zaraze koronom prilikom ulaska u zemlju. Pritom nije važno dolazi li se avionom, vlakom ili automobilom. Dosad je obaveza testiranja važila samo za zračni promet. Ovom mjerom njemačka vlada želi spriječiti još veći porast broja slučajeva prije jeseni – između ostalog i kako bi se osigurala mogućnost koliko-toliko normalne nastave u sljedećoj školskoj godini.

Osim što Njemačka ima 3800 kilometara kopnenih granica i što je savezna policija odgovorna i za željezničke stanice i zračne luke, sindikat policije vidi i praktične probleme. Na primjer, ICE-vlak koji u Köln stiže iz inozemstva ima od 450 do 920 putnika. Istovremeno policija na cijelom kolodvoru ima 25 do 30 službenika. Oni su ionako stalno zaokupirani brojnim obavezama, a sada bi još morali i kontrolirati tko od putnika ima test ili potvrdu o cijepljenju – i to sve u vrlo kratkom vremenu. Osim toga, mora se razlikovati tko je putnik, a tko je nekoga dočekao na stanici. “To je nemoguće”, kaže Roßkopf i naglašava: „Možda je moguće kontrolirati tu i tamo ponekog, ali 99 posto ljudi će napustiti kolodvor bez provjere.” Isto je i na vanjskim cestovnim graničnim prijelazima.

Kompletan tekst pročitajte ovdje…

Izvor: dw.com

(146)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr