Naslovna Novo Pogledajte snimku sa panela na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19

Pogledajte snimku sa panela na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19

53
0

Dostupna snimka online panela te pitanja i odgovore o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 za žene koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnice, babinjače i dojilje

U utorak, 09. studenog 2021. godine, udruga Roda održala je online panel na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 žena koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnica, babinjača i dojilja. Panel se prenosio uživo na Facebook stranici udruge Roda, a snimka je dostupna za besplatno gledanje na YouTube kanalu Udruge.

Osim snimke panela, Roda je objavila i prijevod ažuriranih Pitanja i odgovora o cijepljenju protiv COVID-19 za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću Britanskog kraljevskog zbora porodničara i ginekologa te Britanskog kraljevskog zbora primalja, iz listopada 2021.

“Interes za panel bio je vrlo velik, i preko 230 je ljudi pratilo prijenos uživo. Žene imaju puno pitanja oko cijepljenja protiv bolesti COVID-19, osobito slučaju kad planiraju trudnoću, trudne su ili doje. Iskustvo s terena pokazuje da od zdravstvenih djelatnika dobivaju vrlo različite informacije koje nisu nužno u skladu s trenutnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije pa ni Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša je želja da panel ali i dokument sa pitanja i odgovorima doprinose boljoj informiranosti kako opće, tako i stručne javnosti.”

Cilj panela, ali i pitanja i odgovora, je pružiti kvalitetne i recentne informacije na razumljiv način, od relevantnih stručnjaka, tako da svi mogu lakše donijeti odluku o cijepljenju ili necijepljenju, a stručnjake potaknuti da ženama pruže skrb u skladu s recentnim preporukama vezanima uz cijepljenje, kako bi se izbjeglo da žene koje se odluče cijepiti, budu odbijene na temelju pogrešnih informacija.

Molimo vas da objavite poveznice na ove važne edukativne materijale u svojim medijima.

Revidirana pitanja i odgovori o cijepljenju protiv COVID-19 za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću:

Za izjave i informacije, molimo kontaktirati: Daniela Drandić, 0989621799

(53)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr