Naslovna Novo Osigurano 67 milijuna kuna za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva

Osigurano 67 milijuna kuna za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva

49
0

Ovog tjedna otvorene su prijave na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja koja se odnosi na zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te povećanja plodnosti tla. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 67 milijuna kuna, a prijave su moguće do 12. svibnja 2022. godine.

Na ovaj Natječaj se imaju priliku prijaviti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru stočarstva uključujući svinjetine, mlijeka i mliječnih proizvoda, govedine i teletine, mesa peradi ili ovčetine i kozletine. Visina javne potpore po projektu iznosit će od 5 do 300 tisuća eura, a intenzitet potpore i do 70 posto.

Do sada je putem navedene mjere za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva odobreno više od 707 milijuna kuna za ukupno 526 korisnika, pri čemu je isplaćen 581 milijun kuna.

O detaljima Natječaja za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva možete doznati na poveznici.

 

(49)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr