Naslovna Novo Osam poginulih na prometnicama VPŽ

Osam poginulih na prometnicama VPŽ

143
0

U utorak, 28. prosinca 2021. godine, oko 18:40 sati se na županijskoj cesti u Borovi dogodila najteža prometna nesreća na području Virovitičko – podravske županije u prosincu, u kojoj je 25-godišnji putnik u osobnom automobilu smrtno stradao, a vozač i putnik su teško ozlijeđeni.

Do slijetanja vozila s ceste je došlo uslijed brzine kretanja vozila neprilagođene uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i magli u zavoju, a kod 22-godišnjeg mladog vozača je alkotestiranjem utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 0,51 g/kg.

Događanjem ove prometne nesreće u posljednjim danima prošle godine je čak 8 sudionika u prometu 2021. godine, smrtno stradalo na prometnicama Virovitičko–podravske županije.

Poginule osobe su bile 3 vozača osobnih automobila, 3 putnika u osobnom automobilu i po jedan vozač bicikla i motocikla, različite životne dobi, od 19-godišnjeg mladog vozača do 72-godišnjeg vozača bicikla.

Čak 5 od 7 prometnih nesreća s poginulima se dogodilo u vremenskom periodu između 17 i 19 sati, dok se prema vrsti i uzrocima radilo o različitim prometnim nesrećama. Kod 4 počinitelja je utvrđeno da su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola i u tim je prometnim nesrećama 5 osoba poginulo.

Tijekom prosinca je 16 vozača pod utjecajem alkohola uzrokovalo prometne nesreće i u njima je jedna osoba poginula i 4 su teško ozlijeđene, za razliku od 3 počinitelja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola u prosincu godinu ranije.

I u novu godinu se ušlo sa nepovoljnim stanjem sigurnosti u prometu jer su vozači pod utjecajem alkohola već prvoga dana ove godine uzrokovali 3 prometne nesreće.

Kako bi se spriječilo događanje prometnih nesreća, a posebno ovako teških prometnih nesreća ponovno se upućuje apel svim sudionicima u prometu

NE SJEDAJTE ZA UPRAVLJAČ VOZILA POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Pozivaju se svi sudionici u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, posebno u ovo doba godine kada su učestali nepovoljni uvjeti prometovanja, svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu policijski službenici će u predstojećem periodu pojačanim nadzorom prometa i preventivnim aktivnostima pokušati djelovati u cilju zaustavljanja ovako nepovoljnog trenda, a prva u nizu akcija će biti provedena već sutra, 04. siječnja 2022. godine, od 10:00 do 18:00 sati na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica i biti će usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila i nadzor vozača pod utjecajem alkohola.

PU Virovitičko-podravska

(143)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr