Naslovna Novo Operacija Park – moguća misija!

Operacija Park – moguća misija!

77
0

Članovi Školskog volonterskog kluba „Bukovačka dobra srca“ s voditeljem vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem organizirali su lokalnu volontersku akciju pod nazivom “Operacija Park – moguća misija!” koja se održala u subotu 14. studenog.

Cilj ove velike akcije bio je uređivanje našeg školskog parka kroz nekoliko aktivnosti: uređivanje staze u parku, skidanje stare ograde i sadnja živice, sadnja ukrasnog bilja i uređivanje okoliša, recikliranje starih klupa i izrada novih…

U ovu akciju uključili su se brojni volonteri i donatori iz naše lokalne zajednice: roditelji naših učenika, Nogometni klub Zrinski, Lovačka udruga Jelen, Krojački obrt DE-MA Marijane Dujak, Udruga žena „Bukovica u srcu“, Općina Nova Bukovica uz sudjelovanje učenika volontera, djelatnika škole kao i bivših učenika škole.

Na donacijama zahvaljujemo i tvrtki Radlovac d.d. iz Orahovice kao i Flori VTC d.o.o. Svatko je bio za nešto zadužen i posao se odlično odradio – uz puno volje i ideja naš je park zasjao novim sjajem!

Nogometaši iz NK Zrinski skinuli su staru ogradu ispred škole, tate iz Vijeća roditelja uz pomoćnike iz Slatine poslagali su palete u nove klupe i stolove, mame, učiteljice i učenici su bojali, uređivali stazu, kopali, grabljali, vozili i širili kamen, a sve to da naš park još ljepša vanjska učionica. Odrasli volonteri reciklirali su stare klupe, a učenici su sve pograbljali i poravnali. Susjedi su pomogli s traktorom da skinemo stare grane naše školske lipe.

Za doručak pobrinule su se mame volonterke i učiteljice, a za ukusan ručak cijeloj vrijednoj ekipi pobrinuo se gospodin Željko Rabotski iz LU Jelen Nova Bukovica.

Nakon puno mukotrpnog rada napokon smo postigli da naš park izgleda ljepše i bolje nego ikada do sada! Od srca zahvaljujemo svima koju su se uključili u akciju jer lijepo je znati da još uvijek u našem užurbanom svijetu postoje ljudi koji su spremni odvojiti malo vremena i pomoći svojoj zajednici!

Ravnateljica škole je svim sudionicima podijelila zahvalnice koje su izradili učenici Luka Lovrečić iz 3. r. i Miriam Brzica iz 1. r.,a posebno je pohvalila učenike volontere: Davida Fuljeka iz 8. r., Matea Tandarića, Petra Kurtića, Mariju i Kristijana Škrničkog te MIhaela Mandića iz 7. razreda. Hanu Kribl iz 6. razreda, Carmen Bokorni, Leona Mandića i Daria Stojanovića iz 5. razreda!

Ova je volonterska akcija nastala u sklopu projekta “Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice” na kojemu škola radi od 2019. godine u suradnji s Volonterskim centrom Osijek D-Kolektiv i Zakladom “Slagalica” iz Osijeka!

Kristijan Škrnički, učenik 7. razreda
Novinarska skupina Cvrčak

(77)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr