Naslovna Grad Olimpijske boje u Dječjem vrtiću Suncokret

Olimpijske boje u Dječjem vrtiću Suncokret

114
0

U Dječjem vrtiću Suncokret obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana vrijedna je i njegovana tradicija pa su se tako i ove godine djeca u Slatini i u Područnom odjelu u Mikleušu 10. rujna 2021. godine, mogla okušati u različitim motoričkim izazovima. Cilj ove sportsko-edukativne manifestacije je poticanje bavljenja sportom u svakodnevnom životu te podizanje svijesti o važnosti redovitog provođenja tjelesnih aktivnosti.

„Bijela majica zaštitni je znak ove manifestacije a ove godine donirala nam ih je Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije kojoj se zahvaljujemo na podršci u našim aktivnostima. Hrvatski olimpijski dan početak je velikih promjena u programu rada našeg vrtića jer ćemo ubuduće naš rad s djecom bazirati na pojačanim tjelesnim aktivnostima i na boravku u prirodi jer nam direktnog kontakta s prirodom sve više nedostaje. Djeca posjeduju urođenu osjetljivost prema prirodi a mi odrasli smo ti koji, zbog „kulture straha“  koja sve više ulazi u naše društvo, odnosno zbog naše prevelike potrebe da štitimo djecu od svega što ih okružuje, djecu zapravo udaljavamo od prirode. Tako nerijetko imamo priliku vidjeti djecu kako se panično boje ugriza komarca, ne vole zaprljati ruke a penjanje na stablo im je potpuno strano. No srećom još uvijek ima djece koja vole gliste, kukce i žabe, otvorena su prema prirodi i nisu izgubila povezanost s njom. Potkrijepit ću ovu moju tezu o „kulturi straha“ jednim primjerom, a to su tzv. sigurne ili antistres-podloge bez kojih su danas dječja igrališta nezamisliva. Što time poručujemo djeci, da je tlo pod njihovim nogama mekano i da se ne moraju brinuti ako padnu? Što je, smatram, potpuno pogrešno, jer dijete treba naučiti živjeti u prirodi i štititi se svojim prirodnim instinktima i nagonima. Stoga mi u Dječjem vrtiću Suncokret igrom i učenjem na otvorenom u svim vremenskim uvjetima želimo vratiti djeci njihove urođene sposobnosti, povećati im otpornost organizma i pozitivno utjecati na njihovo zdravlje a Hrvatski olimpijski dan je najbolji početak za to“ – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

Više fotografija pogledajte ovdje…

(114)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr