Naslovna Novo Održani uzbudljivi kvalifikacijski turniri Coca-Cola Cupa u VPŽ

Održani uzbudljivi kvalifikacijski turniri Coca-Cola Cupa u VPŽ

36
0

Ekipe Veni Vidi Vici i 100%WE izborili prolaz na županijsku završnicu

Turniri najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa, započeli su novu sezonu, a Virovitica je domaćini prvih kvalifikacijskih turnira u Virovitičko-podravskoj županiji. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

Napeti turniri održali su se u kategoriji 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji, a ekipa Veni Vidi Vici najbolja je u svojoj kategoriji. Ekipa 100% WR također se plasirala na županijsku završnicu i to u kategoriji 2006. godište i mlađi.

Kvalifikacijski turnir u Virovitičko-podravskoj županiji ugostit će i Slatina, Špišić Bukovica, Suhopolje i Voćin, a prijave su besplatne i dostupne na web stranicama Plazma Sportskih igara mladih.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Ove godine „Zero Waste“ u Međimurskoj županiji posjetio je učenike OŠ Prelog i OŠ Donja Dubrava koji su pokazali izvrsno znanje i spretnost u održivom razvoju i očuvanju prirode.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Matea Kekez

(36)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr