Naslovna Grad Natjecanje mladih Crvenog križa u Voćinu

Natjecanje mladih Crvenog križa u Voćinu

141
0

U subotu 07. ožujka 2020. godine, održano je međuškolsko natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa i praktičnom pružanju prve pomoći u OŠ Voćin.

Natjecanje je otvorio Predrag Filić, načelnik Općine Voćin nakon krasno izvedene hrvatske himne u izvedbi učenika koje je pripremila vjeroučiteljica č. Tereza Dokić.

Sudjelovale su ekipe iz 5 matičnih osnovnih škola (Mikleuš, Nova Bukovica, Voćin i dvije iz Slatine) i dvije srednje škole iz Slatine.

Učenike su pripremali njihovi mentori (učitelji i profesori). U kategoriji podmlatka najbolje rezultate pokazali su po prvi put učenici OŠ Voćin s mentoricom Martinom Vukičević, a u kategoriji mladeži učenici SŠ Marka Marulića s mentoricom Mirjanom Drenski.

Crveni križ Slatina zahvalan je svima koji su doprinijeli ovom uspješnom natjecanju.

To su u prvom redu učenici i mentori koji su sudjelovali, organizatoru OŠ Voćin i ravnateljici Ines Gužvić, liječniku sudcu na radilištima Ivici dr. Fotezu, šminkerici za realistični prikaz ozljeda Ani Bičanić, kuharicama i svima ostalima.

Obje pobjedničke ekipe natjecat će se na međužupanijskom natjecanju (VPŽ i Osječko-baranjske županije) u Našicama 4. travnja.

Natjecanja mladih HCK u neovisnoj RH traju 25 godina od 1996. Naše slatinske ekipe mladeži i podmlatka sudjelovale su do sada na 14 državnih natjecanja. Ovim ekipama želimo da ostvare isti plasman u Našicama.

Vladimir Jelenčić

(141)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr