Naslovna Novo Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

81
0

Održana javna akcija u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ povodom Europskog dana zaštite žrtava kaznenih djela

Povodom obilježavanja Europskog dana zaštite žrtava kaznenih djela, u utorak, 22. veljače, udruga S.O.S. Virovitica održala je, u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske, županije, javnu akciju ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, u vremenu od 10 do 12 sati.

Javna akcija je dio programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” financiranog od strane Ministarstva pravosuđa RH.

Nositeljica programa je Ženska soba – Centar za seksualna prava, a provodi ga 10 organizacija civilnog društva na području cijele Hrvatske, odnosno na području 13 županija .Program je kreiran s ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima, a proizlazi iz Direktive 2012/29/EU Europskog parlamenta i Vijeća Europe o uspostavi minimalnih standarda za prava, potporu i zaštitu žrtava kaznenih djela.

Tijekom javne akcije građani su informirani putem letaka i edukativnih materijala o mogućnostima koje mogu ostvariti u okviru programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” u udruzi S.O.S. Virovitica, jednoj od partnerskih organizacija na programu.

Sve usluge su besplatne, a obuhvaćaju:

– emocionalnu i praktičnu podršku, tehničke i praktične informacije te informacije o pravima
– psihološko i pravno savjetovanje
– pratnju na sud
– pratnju na državno odvjetništvo, policiju i centre za socijalnu skrb
– podršku osobama koje nisu prijavile kazneno djelo te podršku nakon završetka sudskog postupka

„Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ je tijekom protekle 3 godine (2018. 2020.) pružila je više od 13 tisuća pojedinačnih usluga za više od 1700 osoba.

Obratiti nam se možete svakim radnim danom od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail: sos.vt@email.t-com.hr

(81)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr