Naslovna Grad Molitva za kišu

Molitva za kišu

198
0

Danas na Josipovo 2020. točno je dvije godine kako je počela korona kriza u Slatini. Sjećam se da sam na sam dan zaštitnika grada Slatine i Hrvatske sv. Josipa bio na sv. Misi u 07,00 ujutro i da je župnik rekao da sv. Misa više neće biti do daljnjega.

Od tada je prošlo 730 dana straha, neizvjesnosti, preranih i nepotrebnih oboljenja i smrti. Kao da se je treći jahač Apokalipse malo prerano pojavio i zaprijetio čovječanstvu svojom grozotom i strahovladom. Period je to velikih polulaži i malih poluistina i manipulacije s ustrašenima narodima. Ali i vrijeme velike solidarnosti i požrtvovnosti, posebice zdravstvenog osoblja širom svijeta. I nekim čudnim redoslijedom 24. veljače 2022. dolazi i drugi jahač Apokalipse donoseći rat, neimaštinu, glad, raseljene i ponižene ljude Ukrajine, a možda i šire.

Hoće li čovjek i čovječanstvo naći pravi odgovor na sve to ? Hoće, ako se vrati svome Stvoritelju kajući se za svoje zablude ili će i dalje vjerovati lažnim bogovima novca, potkupljene znanosti i ostalim neprirodnim konstruktima po mjeri i vjeri oslabljenog i sebičnog čovjeka današnjice. Prvi jahač odavna jaše našom Zemljom, jahač zavođenja i pohlepe koji nam ispire pamet i dušu lažnim i kratkotrajnim vrednotama.

Danas gledajući suhu slavonsku zemlju, molim vas moji sugrađani da počnemo vapiti za kišom jer bez nje naša će polja, voćnjaci i vinogradi ostati neplodni i pretvoriti se u drač i pustinju. Postanimo svjesni i odgovorni za današnji trenutak. HVALA VAM.

Molitva za kišu

O moćni Bože, tvoji su otisci prstiju rasuti po cijelom stvorenju. Kroz svaku stvar koju si stvorio, Ti pokazuješ svoju slavu. Tvoja brižna i nježna priroda izložena je svima da je vide i dožive. Ti otvaraš nebesa i spuštaš vode odozgo. Gospodine, danas te molimo da otvoriš vrata obilne kiše . Spusti kišu hranjivu, da se zemlja naša slavonska natopi i donese mnogo roda. Amen.

Vladimir Jelenčić, 19.03.2022.

(198)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr