Naslovna Grad Međuškolsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa na slatinskom području

Međuškolsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa na slatinskom području

103
0

Natjecanje ekipa podmlatka (osnovna škola) i mladeži (srednja škola) održano je u subotu 9. ožujka u osnovnoj školi Miklueš. Sudjelovalo je 6 ekipa iz osnovnih škola u Mikeušu, Voćinu, Čađavici, Novoj Bukovici, te škola J. Kozarca i E. Kumičića iz Slatine.

U kategoriji SŠ sudjelovala je samo ekipa Industrijsko obrtničke škole iz Slatine. Za poznavanje materije o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, Hrvatskom Crvenom križu i aktivnostima HCK učenike su proteklih 40-tak dana pripremali njihovi mentori Milkica Sarajlić Kolundžija, Martina Vukičević, Bogumila Jaković, Đora Đorđević, Ljiljana Ivanković, Kristina Premec i Renata Grahovac, a za IOŠ Barbara Volenik Vidović.

Teoretskom i praktičnom znanju i vještinama pružanja Prve pomoći podučavao ih je mag. sestrinstva, zaposlenik HMS VPŽ Marko Vlajnić.

Djelatnici OŠ Mikleuš na čelu s ravnateljem Draganom Kraljikom izvrsno su organizirali ovo natjecanje na čemu im CK Slatina zahvaljuje. Na natjecanju je bilo angažirano oko 35 osoba.. Šminkeri na realističnom prikazu rana bile su Ana i Vesna Bičanić. Sudci na simuliranim radilištima Prve pomoći bili su Ivica dr. Fotez i mag. sestr. Marko Vlajnić. Crveni križ Slatina svima od srca zahvaljuje.

U kategoriji mladeži 1. mjesto osvojila je ekipa Industrijsko obrtničke škole (IOŠ) iz Slatine.

U kategoriji podmlatka ekipe su ovako rangirane:

1. mjesto – ekipa OŠ Nova Bukovica
2. mjesto – ekipa OŠ Mikleuš
3. mjesto – ekipa OŠ Voćin

Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije sudjelovat će na međužupanijskom natjecanju (VPŽ i OBŽ) koje će se održati u Orahovici 11. travnja 2024.

Vladimir Jelenčić

 

(103)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr