Naslovna Grad Međunarodni dan joge Slatina 18.6.2020.

Međunarodni dan joge Slatina 18.6.2020.

286
0

U četvrtak 18. lipnja 2020. u 18.00 sati, u parku ispred Industrijsko-obrtničke škole održali smo javno vježbanje na otvorenom povodom Međunarodnog dana joge.

Program povodom Međunarodnog dana joge, koji se u Slatini obilježava treći puta, provodi Udruga AUM pod pokroviteljstvom Indijske ambasade u Zagrebu, u suradnji s Gradom Slatina, Uredom gradonačelnika i Turističkom zajednicom Grada Slatine. Vježbe je vodila Svjetlana Dupan, certificirana trenerica joge s 500 sati obuke u Indiji i međunarodnom licencom.

Ova svjetska manifestacija provodi se u 177 zemalja svijeta i u 39 gradova Hrvatske, iako ove godine zbog virusa Covid 19 u nešto manjem broju (u Hrvatskoj sudjeluje 20 gradova). U manifestaciji su sudjelovali Slatinčani koji se jogom bave, ali i oni koji su se samo željeli dobro istegnuti, razgibati i relaksirati.

Cilj manifestacije je prezentiranje zdravog načina života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, bavljenje fizičkim aktivnostima i prevencija oboljenja uzrokovanih sjedilačkim načinom života i stresom.

Ulaz je bio slobodan za sve zainteresirane, a Udruga AUM je u suradnji s Indijskom ambasadom u Zagrebu osigurala majice s logom manifestacije za sve sudionike.

Svi sudionici donijeli su svoje prostirke za vježbanje, a Udruga AUM osigurala je sredstvo za dezinfekciju ruku i socijalnu distancu među vježbačima poštujući upute Stožera civilne zaštite o prevenciji širenja virusa Covid 19.

Detaljnije informacije o rekreaciji u Udruzi AUM mogu se dobiti srijedom i petkom od 20.15 h do 21.15 h u prostoru Udruge Krik i Udruge AUM koji se nalazi u parku nasuprot Industrijsko-obrtničke škole, Trg Ruđera Boškovića 5a ili na telefon 098 779 354.

Udruga AUM posebno se zahvaljuje Uredu gradonačelnika i Gradu Slatina na financijskoj potpori za rad udruge koji su osigurali sredstva za kupnju zvučnika i prijenosnog mikrofona koji će puno pomoći u održavanju javnih nastupa i aktivnosti na otvorenom.

Udruga AUM i Grad Slatina ostvaruju izvrsnu suradnju s Indijskim veleposlanstvom u Zagrebu, a 28.lipnja 2020. god. u 18. 00 h u Udruzi AUM će Pradeep Urs , učitelj indijske kulture, joge i ajurvede za naše sugrađane održati radionicu o marma točkama u ljudskom tijelu.

Svjesnost, znanje i rad sa marma točkama pomaže revitalizaciji tjelesnih tkiva, poboljšava tjelesne funkcije, harmonizira nervni i endokrini sustav, otpušta energetske blokade, smiruje um i donosi jasnoću misli. Na ovoj radionici će nas gospodin Pradeep Urs upoznati s osnovama marme i povezanosti stimuliranja marma točaka putem joga položaja i akupresurom.

Dobit ćemo praktično znanje kako putem stimuliranja marma točaka pomoći sebi i drugima ublažiti određene tegobe.

Svjetlana Dupan
predsjednica Udruge AUM

(286)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: