Naslovna Grad Knjižnicu posjetili učenici viših razreda OŠ Euguna Kumičića

Knjižnicu posjetili učenici viših razreda OŠ Euguna Kumičića

56
0

U četvrtak, 12. studenoga 2020. godine, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina, posjetili su učenici viših razreda O.Š. Eugena Kumičića Slatina, u pratnji nastavnica hrvatskog jezika Marijane Toplak i Ivane Stupar

Povod posjete učenika je Mjesec hrvatske knjige, a u cilju popularizacije knjige i čitanja Knjižnica je učenicima omogućila besplatno članstvo na 12 mjeseci. Učenici su se upoznali sa radom knjižnice, uslugama koje mogu koristiti u njoj, aktivnostima koje Knjižnica organizira. U razgledanju prostora doznali su kojim knjižnim fondom Knjižnica raspolaže kao i način na koji su knjige smještene po odjelima i po policama.

Razgledajući novouređene prostore Knjižnice učenici su se upoznali sa knjižnim fondom Knjižnice kao i njenim odjelima. Saznali su o svim mogućnostima koje im knjižnica može pružiti, od posudbe lektire, stručne literature iz različitih oblasti koje će im trebati tijekom školovanja, ali i života. Naravno tu su i knjige za opuštanje, posudba DVD. U knjižnici mogu koristiti računala i internet, pisati domaće zadaće, sastavke, seminarske radnje, plakate, prezentacije.

Da bi im školovanje bilo što uspješnije učenike je Knjižnica nagradila besplatnim članstvom na godinu dana. Člansku iskaznicu moći će koristiti za svoje potrebe kako bi što lakše i bolje savladali školske lekcije, a u budućnosti i životne.

Nastavnicama i učenicima, Knjižnica je predala knjige koje je dobila od svojih korisnika, kao i stare časopise knjižnice koje će oni proslijediti štićenicima staračkog doma.

Marija Cindrić

 

(56)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr