Naslovna Kultura Kazališna predstava: Mendolena i Matija

Kazališna predstava: Mendolena i Matija

40
0

U petak, 08. prosinca 2023. godine, u 17:00 sati, pogledajte kazališnu predstavu Mendolena i Matija – autorski projekt Arete Ćurković, Gordana Marijanovića, Ivanke Mazurkijević, Damira Martinovića – Mrleta i Marija Tomaševića.

U vrijeme kad su svuda oko nas srčikašovi ljepljivi slječkeri teško je pronaći istinsku sreću. Stoga svi oni koji ju traže i za njom čeznu mogu ju pronaći na Institutu srećosrceljubizma, na ulici, u kinu ili u svom susjedstvu. Jedni od upornih tragača su i naši Mendolena i Matija koji u najveselije vrijeme – vrijeme Božića, nastoje otopiti slječkere, izbrisati lažni sjaj vanjštine i u sebi pronaći radost trenutka. Jer ipak ukrasi, lampice, blagdanski stol, pjesme i ukrašen bor ne mogu nadomjestiti radost srca i svjetlo duše; onu pravu bit Božića. Stoga popričaj s nekom bakicom na ulici; makar ni o čemu, čuvaj tuđu tajnu, oprosti, pjevaj, pleši, osmijeh nekome daj i Božić će ući u srce tvoje znaj.

Izmisli za mene nešto,
neku super stvar,
otpleši svoj najluđi ples
i pokloni mi ga na dar.
Pjevat ću ti nešto samo za nas dvoje,
a vama ćemo pričati lude doživljaje svoje.
Budi moja boja, ja ću tvoja volja,
pa ćemo i u tišini znati koja riječ je bolja.
Volim te M.
I ja tebe M.

Izvor: POU Slatina

(40)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr