Naslovna Novo Kako je koronavirus sa životinja prešao na ljude

Kako je koronavirus sa životinja prešao na ljude

396
0

Virus Sars CoV-2 nije se pojavio u američkoim ili kineskim laboratorijima. Na čovjeka je prešao sa životinje. Da bi se taj rizik u budućnosti bar smanjio, treba uvesti globalnu zabranu trgovine divljim životinjama.

Izdvajamo: Zoonoza je prenošenje bolesti sa životinja na ljude, većinom sa sisavaca, naših najbližih rođaka u životinjskom carstvu. To je bio slučaj s AIDS-om, s Ebolom, sa SARS-om, a sada i s koronavirusom COVID-19.

Izdvajamo: I tradicionalna kineska medicina i trgovina divljim životinjama kao njen dobavljač sirovina vjerojatno će opstati i nakon ove koronakrize, kao što je bilo i nakon epidemije SARS-a. Tradicionalna medicina igra središnju ulogu, ne samo u Kini, već i u mnogim drugim dijelovima svijeta. Njeni zagovornici mogu se pohvaliti uspjesima u lječenju i u usporedbi s klasičnom zapadnom medicinom, koja, kažu, uglavnom ignorira ukupne zdravstvene aspekte i liječi simptome, a ne uzroke.

Cijeli tekst pročitajte na: Deutsche Welle

(396)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr