Naslovna Novo Izniman uspjeh učenika OŠ V. Nazora u projektu Čitanjem do zvijezda

Izniman uspjeh učenika OŠ V. Nazora u projektu Čitanjem do zvijezda

46
0

Izniman uspjeh učenika OŠ V. Nazora Nova Bukovica u projektu „Čitanjem do zvijezda“ 2021./2022.

„Čitanjem do zvijezda“ nacionalni je projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja za djecu i mlade pokrenut 2009. godine. Popularizira knjigu, načitanost, knjižnice i obrazovanje, potiče istraživački i timski rad, ali i kreativni izričaj i individualni napor. Namijenjen je učenicima srednjih škola te viših razreda osnovnih škola. Svake je godine tema projekta drukčija, a ove godine tema je „Knjiga i film“. Nakon prijave, sudjelovanje je podrazumijevalo čitanje triju knjiga (Roald Dahl, „Vještice“, Ransom Riggs, „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“ te Frances Hodgson Burnett, „Tajni vrt“) i gledanje njihovih filmskih adaptacija novijega datuma.

Dvije su kategorije natjecanja: kviz znanja te izrada kreativnog uratka koji zastupa motive iz knjiga i filmova. Osnovna škola V. Nazora Nova Bukovica sudjelovala je prvi puta ove nastavne godine, i to u objema kategorijama. Predstavnici su škole u kategoriji kviz: Hana Kribl – učenica 7. r., Kristijan Škrnički i Martina Nikić – učenici 8. r., dok je predstavnica kategorije kreativni uradak učenica Martina Nikić (8. r.).

Učenici su svojim rezultatima postigli izniman uspjeh te su u objema kategorijama, nakon školske i županijske razine (na kojoj su ostvarili 1. mjesto), pozvani na nacionalnu razinu ovoga natjecanja koje će se održati početkom svibnja. U projektu su sudjelovale ukupno 242 osnovne škole i 55 srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske. Sudjelovanje u ovom projektu iziskuje mnogo rada i žrtvovanje puno slobodnoga vremena, no nagrađuje ponosom i zadovoljstvom među učenicima i mentorima. Čestitamo učenicima koji su izborili državnu razinu te im želimo puno sreće s pitanjima, a ponajviše da nastave hraniti želju za čitanjem te uvijek budu gladni znanja.

Božica Filipović Veg

(46)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr