Naslovna Novo HGK: Upis adrese elektroničke pošte u Sudski registar

HGK: Upis adrese elektroničke pošte u Sudski registar

186
0

Obrazac zahtjeva za upis/promjenu adrese elektroničke pošte (popuniti, preuzeti pdf, ispisati ga na pisaču i poslati običnom poštom na adresu: Trgovački sud u Bjelovaru, Šetalište dr. Ivše Lebovića 42, 43000 Bjelovar

* * *

Nakon što je Ministarstvo pravosuđa 20. travnja ove godine objavilo dugo očekivani i najavljivani prelazak hrvatskih sudova na elektroničku komunikaciju, svim tvrtkama u zemlji dan je rok do 01. rujna 2020, godine, da u Sudskom registru otvore ili prijave zaštićeni e-mail i ispune druge uvjete kako bi im se ubuduće sva sudska rješenja, pozivi i odluke dostavljali elektronski.

Upis adrese elektroničke pošte zakonska je obveza propisana odredbom članka 38.b Zakona o sudskom registru objavljenog 19. travnja 2019. godine u izdanju „Narodnih novina“ broj 40/19. (1/2) https://pravosudje.gov.hr/gradjani-21417/najcesca-pitanja-i-odgovori/ostalo-6679/upis-adrese-elektronicke-poste-u-sudski-registar/22050

Upis adrese elektroničke pošte u sudski registar Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sudskom registru propisana je obveza upisa barem jedne adrese elektroničke pošte za sve subjekte upisa s time da je subjekt upisa dužan podnijeti zahtjev za upis najkasnije u roku od tri mjeseca od upisa osnivanja.

Temeljem odredbi Zakona o sudskom registru nije predviđena sankcija u slučaju neispunjavanja obveze upisa adrese elektroničke pošte u Sudski registar.

Pravilnikom o načinu upisa u sudski registar (čl. 52. st.1 – https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_12_121_2399.html ) propisano je kako se zahtjev za upis odnosno promjenu adrese elektroničke pošte podnosi na propisanom obrascu.

Obrazac ispunjen elektronički dostavlja se sudskom registru nadležnog trgovačkog suda osobno ili putem pošte.

Za podnošenje zahtjeva za upis odnosno promjenu adrese elektroničke pošte ne plaća se sudska pristojba jer Uredbom o tarifi sudskih pristojbi nije propisano plaćanje pristojbe za obrazac zahtjeva za upis odnosno promjenu adrese elektroničke pošte.

HGK Virovitica

(186)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr