Naslovna Novo Glasnici istine: 3. memorijalna utrka Osijek – Laslovo

Glasnici istine: 3. memorijalna utrka Osijek – Laslovo

61
0

U povodu 30. obljetnice sjećanja na privremenu okupaciju Laslova, a u organizaciji UDVDR klub Laslovo, u srijedu 24. studenog 2021. godine, održana je 3. memorijalna utrka Osijek –Laslovo na kojoj su sudjelovali i slatinski maratonci: Darko Dolovski i Pavo Tutenov članovi udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine”.

Sa startom ispred umjetničke instalacije “Crveni fićo” u Osijeku – Memorijalnu utrku su uz “Glasnike istine” trčali su i Osječani: Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Danijel Srb, Josip Čes i Iva Smoljan, te Zlatko Romanović iz Antunovca i Siniša Kanis iz Našica, dopredsjednik udruge UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije.

Na svom putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod Spomen obilježja simboličnim paljenjem svijeće odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova.

Po dolasku na ciljno odredište u Laslovo kod Spomen obilježja u parku hrvatskih branitelja paljenjem svijeće odali su počast svim poginulim braniteljima Laslova.

Nakon istrčane Memorijalne utrke sudionici iste priključili su se Tradicionalnoj Koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova.

Laslovo – slavonsko mjesto koje je u Domovinskom ratu 152 dana odoljevalo napadima agresora sve do 24.11.1991. godine, i koje su branili složno i hrabro Hrvati i Mađari kao i pripadnici Internacionalnog voda pristiglih iz nekoliko zemalja.

Pavo Tutenov

(61)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: