Naslovna Grad Fraternite Catalogne Croatie – nova donacija

Fraternite Catalogne Croatie – nova donacija

102
0

Prijatelji i donatori iz grada Perpignana u Francuskoj dovezli su novu donaciju za potrebe bolesnih i nemoćnih na širem slatinskom području. Iako se radi o polovnim stvarima, donacija je vrijedna najmanje 40.000 kn. Dovezeno je 27 polovnih bolničkih kreveta s madracima, 9 invalidskih kolica, toaletne stolice i druga pomagala za nemoćne i nepokretne.

Udruga Fraternite Catalogne Croatie (Bratstvo Katalonije i Hrvatske) od 1992. pomaže slatinski Crveni križ, a od prije 15-tak godina i Crveni križ Orahovica.

Zajedno s udrugom Medicine Aide et Presence (Medicinska pomoć i prisutnost), također iz Perpignana za potrebe hrvatskih prognanika i izbjeglica, a kasnije i drugih potrebitih sakupili i o svom trošku dovezli više od 100 tegljača humanitarne pomoći.

Našim vrijednim i odanim donatorima Carmen i Ivici Perković koji su došli u pratnji tegljača srdačno zahvaljujemo.

Posudbama bolničkih kreveta na širem slatinskom području u posljednjih 20 godina pomogli smo više od 1.000 bolesnih i teško pokretnih osoba. Sva zasluga i hvala ide našim prijateljima iz Francuske.

Vladimir Jelenčić, 14.7.2020

(102)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr