Naslovna events Trio GIG

Trio GIG

36
0

Osnovna glazbena škola Slatina u četvrtak 06. travnja 2017. godine sa početkom u 19:45 sati, organizira koncert Trio GIG – Gordan Tudor, sopran i alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon Ivan Batoš, klavir.

Program:

Ludwig van BEETHOVEN: Trio u B-duru, op 11. br.4 (obrada J. Larocque)

Mirela IVIČEVIĆ: Growing 3

Boris PAPANDOPULO: Studija br. 2. Tempo di tango (obrada I. Batoš)

Ivana KIŠ: U Bellinoj kući

Guillaume CONNESSON: Techno-parade

Trio GIG je komorni ansambl utemeljen 2006. godine uspješnim nastupom na koncertu u sklopu 52. Splitskog ljeta, izvedbom Tria Francisca Poulenca. Za koncert u cijelini Gordan Tudor i Ivan Batoš dobili su nagradu „Judita“ za najbolji glazbeni program Splitskog ljeta. Osim (pra)izvedbi skladbi domaćih i stranih skladatelja, nastalih na poticaj članova ansambla, okosnicu repertoara trija GIG čine transkripcije kapitalanih djela za komornog repertoara za klavirski trio i slične ansamble.

2016. godine izdali su svoj prvi nosač zvuka “Unlooped”. Na njemu se nalaze skladbe skladatelja Mihaila Ivanoviča Glinke i Borisa Papandopula, ali i mlađe generacije koju čine Mirela Ivičević, Matthias Kranebitter, Ivana Kiš te Margareta Ferek Petrić. Album je snimljen u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu a snimanje, editiranje, mastering, glazbenu i izvršnu produkciju potpisuje Krešimir Pustički. Za zanimljiv dizajn pobrinuo se Karlo Kazinoti.

Na večerašnjem koncertu uz kompozicije s našeg prvog nosača zvuka premijerno ćemo izvesti i Trio u B-duru L. van Beethovna. Trio poznatiji pod nazivom „Gassenhauer“ je najizvođeniji klavirski trio s puhačkim instrumentima s kraja 18. stoljeća. Svoju veliku popularnost zasigurno duguje i temi trećeg stavka koja dolazi iz opere J. Weigla koju su ubrzo nakon premijere stanovnici Beča prihvatili kao gassenhauer , pjesmu koju svi pjevuše a rijetki znaju gdje su je čuli. Pojam koji bi danas najtočnije preveli kao hit.

Izvor: OGŠ Slatina
Foto: clubzone.hr

(36)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr