Toma

30
0

Dana 22. studenog u 19:00 sati, 23. studenog u 19:00 sati i 24. studenog u 19:00 sati, u kino dvorani pogledajte projekciju filma Toma.

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.
Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

  • Žanr: biografski
  • Redatelj: Dragan Bjelogrlić
  • Uloge: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković
  • Trajanje: 147 min.
  • Država: Srbija
  • Godina: 2021.

Izvor: POU Slatina

 

(30)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr